Vize Departmanı

Vizesiz ve engelsiz bir yaşam dileği ile...

0850 241 1 847 (VİS)

İtalya Gerekli Evraklar

ÜCRETSİZ TELEFON DESTEĞİ İÇİN:
ONLİNE RANDEVU İÇİN TIKLAYINIZ:

Genel BilgiGerekli EvraklarBaşvuru FormuRandevu

KonsoloslukiDATA İtalyaAile BirleşimiUzun Süreli Vize

İtalya vizesi gerekli evraklar 2016 yıllı için güncel tutulmuştur. İş verenler, Çalışanlar, Ev hanımları, Öğrenciler, Emekliler, Ticari, Turistlik gerekli evrakları aşağıda liselenmiştir.

ÖNEMLİ: VİZE İŞLEMLERİ HAKKINDA BİLGİ VE HİZMETLERİMİZLE İLGİLİ TARAFIMIZDAN DETAYLI BİLGİ ALMAK İÇİN LÜTFEN ÜCRETSİZ TELEFON DESTEĞİ ALINIZ. 08502411847


TURİZM AMAÇLI SCHENGEN VİZESİ

  • Başvuru sahibi tarafından doldurulmuş ve imzalanmış başvuru formu.
  • Pasaport (başvuru yapmak istediğiniz tarihten itibaren en az 6 ay geçerli olmalı). Son on yıl içerisinde çıkarılmış pasaportun en az iki boş sayfası olmalı. Pasaport yeni ise, eski pasaportların asılları da ibraz edilmeli.
  • 1 adet biyometrik fotoğraf (Beyaz fon üzeri, daha önce herhangi bir vize işlemlerinde ve pasaportunuzda kulllanılmamış olmalıdır)
  • İngilizce Seyahat Sağlık Sigortası 30,000 Euro Teminatlı Olmalıdır. (Tarafımızca Sağlanabilir.)
  • Uçak / seyahat rezervasyonları ya da öngörülen ulaşım aracına ilişkin diğer kanıtlayıcı belgeler;
  • Otel rezervasyonları veya seyahat planını gösterir belgeler;
  • Seyahat masraflarının nasıl karşılanacağını gösterir belgeler(örnek: son üç ayın maaş bordroları)

Başvuru sırasında ayrıca aşağıdaki belgeler de ibraz edilmelidir:

Başvuru sahibi çalışan ise

  1. İşveren mektubu ve/veya izin onayı
  2. SGK (sosyal güvenlik) işe giriş bildirgesi ve SGK “hizmet dökümü”

Başvuru sahibi çiftçi ise

  1. bağlı olduğu ziraat odası tarafından verilmiş çiftçi belgesi

Başvuru sahibi çalışan veya şirket sahibi ise

  1. Şirketin ticaret odasındaki kaydı ve ticaret sicil gazetesinin kopyası
  2. Vergi levhası

Başvuru sahibi emekli ise

  1. Emekli maaşını gösterir belge (banka hesap özeti veya emekli cüzdanı)

Başvuru sahibi öğrenci ise

  1. Öğrenci Belgesi

Başvuru sahibi reşit değil ise/18 yaşın altındaysa ve yalnız veya sadece bir ebeveyn ya da yasal vasi ile seyahat ediyorsa

  1. Ebeveyninden noter tasdikli muvafakatname (seyahat eden ebeveyn evli değil ise veya ebeveynlik yetkisi sadece kendisindeyse bu koşul geçerli değildir)

NOT: Gemi turu ile seyahat edecek yolcuların tur kayıt programı/rezervasyonu üzerinde yetkili turun kaşe-imzası ve şahsın imzası olacak şekilde ibraz edilmelidir.

AİLE VEYA ARKADAŞ ZİYARETİ

  • Başvuru sahibi tarafından doldurulmuş ve imzalanmış başvuru formu.
  • Pasaport (başvuru yapmak istediğiniz tarihten itibaren en az 6 ay geçerli olmalı). Son on yıl içerisinde çıkarılmış pasaportun en az iki boş sayfası olmalı. Pasaport yeni ise, eski pasaportların asılları da ibraz edilmeli.
  • 1 adet biyometrik fotoğraf (Beyaz fon üzeri, daha önce herhangi bir vize işlemlerinde ve pasaportunuzda kulllanılmamış olmalıdır)
  • İngilizce Seyahat Sağlık Sigortası 30,000 Euro Teminatlı Olmalıdır. (Tarafımızca Sağlanabilir.)
  • Uçak / seyahat rezervasyonları ya da öngörülen ulaşım aracına ilişkin diğer kanıtlayıcı belgeler;
  • Seyahat masraflarının nasıl karşılanacağını gösterir belgeler(örnek: son üç ayın maaş bordroları)
  • Aile bağlarının olduğuna dair belge (Tam Tekmil Vukuatlı Nüfus Kayıt Örneği);
  • Sponsor ve/veya konaklamaya ilişkin belge (Ulusal mevzuata uygun davetiye ve/veya teminat (Not: web sitesinde, aile fertlerini veya arkadaş ziyaretine yönelik vizelerde gerekli olan Davet mektubu formu mevcuttur; bu form İtalyanca doldurulmalı, ekinde de davet sahibinin nüfus cüzdanı fotokopisi bulunmalıdır))

Başvuru sırasında ayrıca aşağıdaki belgeler de ibraz edilmelidir:

Başvuru sahibi çalışan ise

  1. İşveren mektubu ve/veya izin onayı
  2. SGK (sosyal güvenlik) işe giriş bildirgesi ve SGK “hizmet dökümü”

Başvuru sahibi çiftçi ise

  1. bağlı olduğu ziraat odası tarafından verilmiş çiftçi belgesi

Başvuru sahibi çalışan veya şirket sahibi ise

  1. Şirketin ticaret odasındaki kaydı ve ticaret sicil gazetesinin kopyası
  2. Vergi levhası

Başvuru sahibi emekli ise

  1. Emekli maaşını gösterir belge (banka hesap özeti veya emekli cüzdanı)

Başvuru sahibi öğrenci ise

  1. Öğrenci Belgesi

Başvuru sahibi reşit değil ise/18 yaşın altındaysa ve yalnız veya sadece bir ebeveyn ya da yasal vasi ile seyahat ediyorsa

  1. Ebeveyninden noter tasdikli muvafakatname (seyahat eden ebeveyn evli değil ise veya ebeveynlik yetkisi sadece kendisindeyse bu koşul geçerli değildir)


TİCARİ ZİYARET AMAÇLI SCHENGEN VİZESİ BAŞVURULARI İÇİN GEREKLİ BELGELER

  • Başvuru sahibi tarafından doldurulmuş ve imzalanmış başvuru formu.
  • Pasaport (başvuru yapmak istediğiniz tarihten itibaren en az 6 ay geçerli olmalı). Son on yıl içerisinde çıkarılmış pasaportun en az iki boş sayfası olmalı. Pasaport yeni ise, eski pasaportların asılları da ibraz edilmeli.
  • 1 adet biyometrik fotoğraf (Beyaz fon üzeri, daha önce herhangi bir vize işlemlerinde ve pasaportunuzda kulllanılmamış olmalıdır)
  • İngilizce Seyahat Sağlık Sigortası 30,000 Euro Teminatlı Olmalıdır. (Tarafımızca Sağlanabilir.)
  • Uçak / seyahat rezervasyonları ya da öngörülen ulaşım aracına ilişkin diğer kanıtlayıcı belgeler;
  • Seyahat masraflarının nasıl karşılanacağını gösterir belgeler(örnek: son üç ayın maaş bordroları)
  • Fuara katılacaksa giriş kartı veya katılıma ilişkin belgeler
  • Sponsor ve/veya konaklamaya ilişkin belge (Ulusal mevzuata uygun davetiye ve/veya teminat (Not: web sitesinde, aile fertlerini veya arkadaş ziyaretine yönelik vizelerde gerekli olan Davet mektubu formu mevcuttur; bu form İtalyanca doldurulmalı, ekinde de davet sahibinin nüfus cüzdanı fotokopisi bulunmalıdır))

Başvuru sırasında ayrıca aşağıdaki belgeler de ibraz edilmelidir:

Başvuru sahibi çalışan ise

  1. İşveren mektubu ve/veya izin onayı
  2. SGK (sosyal güvenlik) işe giriş bildirgesi ve SGK “hizmet dökümü”

Başvuru sahibi çiftçi ise

  1. bağlı olduğu ziraat odası tarafından verilmiş çiftçi belgesi

Başvuru sahibi çalışan veya şirket sahibi ise

  1. Şirketin ticaret odasındaki kaydı ve ticaret sicil gazetesinin kopyası
  2. Vergi levhası


TIRLA SCHENGEN BÖLGESİNE GİRMEK/GEÇMEK

  • Şirket teminat yazısı ve şirketin üyesi olması halinde UND (Uluslararası Nakliyeciler Derneği) tarafından verilen teminat yazısı
  • Şirket sürücülerinin listesi
  • Sürücünün SGK (sosyal güvenlik) işe giriş bildirgesi , SGK “hizmet dökümü” ve sürücü için yapılan önceki SGK ödemeleri listesi
  • C2 belgesi (ihracat izni)
  • Sürücünün ulusal veya uluslararası sürücü belgesi
  • AB’deki bir şirketten davet mektubu ya da iş ortaklığı belgesi


KÜLTÜREL, SPORTİF VEYA KONFERANS ETKİNLİKLERİNE KATILIM AMAÇLI SCHENGEN VİZESİ

  • Başvuru sahibi tarafından doldurulmuş ve imzalanmış başvuru formu.
  • Pasaport (başvuru yapmak istediğiniz tarihten itibaren en az 6 ay geçerli olmalı). Son on yıl içerisinde çıkarılmış pasaportun en az iki boş sayfası olmalı. Pasaport yeni ise, eski pasaportların asılları da ibraz edilmeli.
  • 1 adet biyometrik fotoğraf (Beyaz fon üzeri, daha önce herhangi bir vize işlemlerinde ve pasaportunuzda kulllanılmamış olmalıdır)
  • İngilizce Seyahat Sağlık Sigortası 30,000 Euro Teminatlı Olmalıdır. (Tarafımızca Sağlanabilir.)
  • Uçak / seyahat rezervasyonları ya da öngörülen ulaşım aracına ilişkin diğer kanıtlayıcı belgeler;
  • Seyahat masraflarının nasıl karşılanacağını gösterir belgeler(örnek: son üç ayın maaş bordroları)
  • Konaklamaya ilişkin belge.

Aşağıda belirtilen belgelerden ziyaretin amacına uygun olanlar ibraz edilecektir:

Kültürel etkinlik veya konferanslara katılım amacıyla:

  1. Etkinliği düzenleyen firma tarafından gönderilen davetiye veya kültürel hizmet sağlayıcısı ile imzalanan sözleşme veya yaratıcı bir eser için gönderilen davetiye.

Spor etkinlikleri amacıyla:

  1. spor kulübü / spor federasyonu tarafından gönderilen ve spor etkinliğine katılımı teyit eden davetiye veya akreditasyon belgesi
  2. gönderen spor kulübü veya spor federasyondan alınmış sporcu lisansı

Başvuru sırasında ayrıca aşağıdaki belgeler de ibraz edilmelidir:

Başvuru sahibi çalışan ise

  1. İşveren mektubu ve/veya izin onayı
  2. SGK (sosyal güvenlik) işe giriş bildirgesi ve SGK “hizmet dökümü”

Başvuru sahibi çiftçi ise

  1. bağlı olduğu ziraat odası tarafından verilmiş çiftçi belgesi

Başvuru sahibi çalışan veya şirket sahibi ise

  1. Şirketin ticaret odasındaki kaydı ve ticaret sicil gazetesinin kopyası
  2. Vergi levhası

Başvuru sahibi emekli ise

  1. Emekli maaşını gösterir belge (banka hesap özeti veya emekli cüzdanı)

Başvuru sahibi öğrenci ise

  1. Öğrenci Belgesi

Başvuru sahibi reşit değil ise/18 yaşın altındaysa ve yalnız veya sadece bir ebeveyn ya da yasal vasi ile seyahat ediyorsa

  1. Ebeveyninden noter tasdikli muvafakatname (seyahat eden ebeveyn evli değil ise veya ebeveynlik yetkisi sadece kendisindeyse bu koşul geçerli değildir)

ÖĞRENİM VEYA AB'NIN EĞİTİM, ÖĞRENİM VEYA ARAŞTIRMA PROGRAMLARINA KATILMA AMAÇLI SCHENGEN VİZESİ

  • Başvuru sahibi tarafından doldurulmuş ve imzalanmış başvuru formu.
  • Pasaport (başvuru yapmak istediğiniz tarihten itibaren en az 6 ay geçerli olmalı). Son on yıl içerisinde çıkarılmış pasaportun en az iki boş sayfası olmalı. Pasaport yeni ise, eski pasaportların asılları da ibraz edilmeli.
  • 1 adet biyometrik fotoğraf (Beyaz fon üzeri, daha önce herhangi bir vize işlemlerinde ve pasaportunuzda kulllanılmamış olmalıdır)
  • İngilizce Seyahat Sağlık Sigortası 30,000 Euro Teminatlı Olmalıdır. (Tarafımızca Sağlanabilir.)
  • Uçak / seyahat rezervasyonları ya da öngörülen ulaşım aracına ilişkin diğer kanıtlayıcı belgeler;
  • Seyahat masraflarının nasıl karşılanacağını gösterir belgeler(örnek: son üç ayın maaş bordroları)
  • Kalınması planlanan süre için konaklamaya ilişkin belge

Aşağıda belirtilen belgelerden ziyaretin amacına uygun olanlar ibraz edilecektir:

Öğrenim amacıyla:

  1. Ulusal mevzuata uygun davetiye ve/veya teminat (Not: İtalyan eğitim, formasyon veya araştırma kurumunca verilen kayıt sertifikası)

AB’nin eğitim, öğrenim veya araştırma programlarına katılım amacıyla:

  1. Üniversite veya araştırma merkezi tarafından gönderilen davet mektubunun aslı.
  2. Vize başvurusu yapanın, bir Avrupa Birliği Programı kapsamında desteklendiğini gösterir, Türkiye Ulusal Ajansı (AB Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi) veya TÜBİTAK tarafından verilmiş mektup.

Başvuru sırasında ayrıca aşağıdaki belgeler de ibraz edilmelidir:

Başvuru sahibi öğretmen veya öğretim görevlisi ise:

  1. işveren mektubu ve/veya izin onayı.
  2. SGK (sosyal güvenlik) işe giriş bildirgesi.

Başvuru sahibi öğrenci ise

  1. Öğrenci Belgesi

Başvuru sahibi reşit değil ise/18 yaşın altındaysa ve yalnız veya sadece bir ebeveyn ya da yasal vasi ile seyahat ediyorsa

  1. Ebeveyninden noter tasdikli muvafakatname (seyahat eden ebeveyn evli değil ise veya ebeveynlik yetkisi sadece kendisindeyse bu koşul geçerli değildir)

DENİZCİLER

  • Başvuru sahibi tarafından doldurulmuş ve imzalanmış başvuru formu.
  • Pasaport (başvuru yapmak istediğiniz tarihten itibaren en az 3 ay geçerli olmalı). Son on yıl içerisinde çıkarılmış pasaportun en az iki boş sayfası olmalı. Pasaport yeni ise, eski pasaportların asılları da ibraz edilmeli.
  • 1 adet biyometrik fotoğraf (Beyaz fon üzeri, daha önce herhangi bir vize işlemlerinde ve pasaportunuzda kulllanılmamış olmalıdır)
  • İtalyan ya da yabancı bandıralı gemilerden ulusal sınırlar dahilinde bulunan limanlarda iniş 7 biniş yapacak olan yabancı uyruklu denizciler transit vizesine ihtiyaç duymaktadır.
  • Denizcilere verilecek transit vizelerinde aranılacak şartlar:
  • Armatör şirketin talep yazısı (ya da acentesinin ya da kiralayan şirketin ya da denizcinin iş akdinin bulunduğu Kurumun): denizcinin iniş/biniş yapacağı liman, gemi ve tarih bilgileri zikredilmelidir. Tek veya birden fazla kişi için (eğer aynı anda iniş/biniş yapacaklarsa) düzenlenebilecek olan bahse konu talep yazısı, ilgili İtalyan liman yetkililerince onaylanmalıdır
  • Denizci karnesi
  • Uçak rezervasyonu
  • İtalyan bandıralı gemilerde çalışacak olan yabancı uyruklu denizciler ile İtalyan bandıralı seyahat gemilerinde hizmet sağlayıcı olarak görev yapacak kişilerin çalışma vizesine ihtiyaç duymaktadır. Bu durumda ilgili İtalyan konsolosluğuna başvurmanız tavsiye olunur.


EĞİTİM (ULUSAL)

  • Başvuru sahibi tarafından doldurulmuş ve imzalanmış başvuru formu.
  • Pasaport (başvuru yapmak istediğiniz tarihten itibaren en az 3 ay geçerli olmalı). Son on yıl içerisinde çıkarılmış pasaportun en az iki boş sayfası olmalı. Pasaport yeni ise, eski pasaportların asılları da ibraz edilmeli.
  • 1 adet biyometrik fotoğraf (Beyaz fon üzeri, daha önce herhangi bir vize işlemlerinde ve pasaportunuzda kulllanılmamış olmalıdır)
  • Eğitim vizesi, üniversite eğitimi alacak olan yabancı uyruklu vatandaşa, sınırlı uzun süreli ikamet amaçlı İtalya’ya giriş imkanı vermektedir.
  • Menşe ülkede takip edilen eğitim programı sertifikası
  • Takip edilecek eğitim programının masraflarının karşılanabileceğine dair teminatlar
  • Konaklama masraflarının karşılanacağına dair teminatlar
  • Yabancı uyruklu vatandaşın İtalyan sağlık sisteminden faydalanamaması halinde tıbbı yardım ya da hastane masraflarını karşılayan sigorta poliçesi
  • Konaklanacak yer: otel rezervasyonu ya da İtalya’da ikamet eden bir yabancının ya da İtalyan vatandaşının beyanatı;
  • Uçak rezervasyonu (Tarafımızdan Sağlanmaktadır.)
  • Eğitim kursunun profesyonel formasyon ya da staj türünden olması halinde, daha fazla bilgi için ilgili İtalyan konsolosluğuna başvurmanız tavsiye olunur.


AİLE BİRLEŞİMİ (ULUSAL)

  • Başvuru sahibi tarafından doldurulmuş ve imzalanmış başvuru formu.
  • Son 10 yıl içerisinde çıkartılmış pasaportunuzun geçerlilik süresi 2 yıl olmalıdır. Ayrıca en az bir boş sayfası bulunmalıdır. İtalya’da Emniyet Müdürlüğünden alınmış aile birleşimi evrakı.
  • 1 adet biyometrik fotoğraf (Beyaz fon üzeri, daha önce herhangi bir vize işlemlerinde ve pasaportunuzda kulllanılmamış olmalıdır)
  • Her başvuran kişi için Nüfus idaresinden alınacak Formül A ve Formül B belgeleri aslı ile aile toplum tablosu aslı.
  • Üçüncü dereceye kadar olan aile ferlerinin, ekonomik olarak aile birleşimini yapan kişinin yükümlülüğü altında olduğunu (yurtdışından yapılan maddi yardımlarla) ve çalışamayacak durumda olduğunu belgelemeli.
  • Davet eden kişi Türk vatandaşı ise oturma izni fotokopisi.
  • Uçak rezervasyonu (Tarafımızdan Sağlanmaktadır.)


ÇALIŞMA - serbest (ULUSAL)

  • Başvuru sahibi tarafından doldurulmuş ve imzalanmış başvuru formu.
  • Pasaport (başvuru yapmak istediğiniz tarihten itibaren en az 2 yıl geçerli olmalı). Son on yıl içerisinde çıkarılmış pasaportun en az bir boş sayfası olmalı. Pasaport yeni ise, eski pasaportların asılları da ibraz edilmeli.
  • 1 adet biyometrik fotoğraf (Beyaz fon üzeri, daha önce herhangi bir vize işlemlerinde ve pasaportunuzda kulllanılmamış olmalıdır)
  • İtalya Çalışma Bakanlığı Bölge Müdürlüğü’nden alınmış çalışma izninin aslı, Yetkili Emniyet Müdürlüğü’nden onaylı olacak.
  • Çalışma kontratı.
  • Vukuatlı nüfus kayıt örneği aslı.
  • Davet eden kişi Türk vatandaşı ise oturma izni okunaklı fotokopisi.
  • Tüm başvurularda, pasaport sahibine ait üzerinde T.C. Kimlik No yazılı Nüfus Cüzdanı (Kimlik) fotokopisi getirilmesi zorunludur.


ÇALIŞMA - çalışan (ULUSAL)

  • Başvuru sahibi tarafından doldurulmuş ve imzalanmış başvuru formu.
  • Pasaport (başvuru yapmak istediğiniz tarihten itibaren en az 2 yıl geçerli olmalı). Son on yıl içerisinde çıkarılmış pasaportun en az bir boş sayfası olmalı. Pasaport yeni ise, eski pasaportların asılları da ibraz edilmeli.
  • 1 adet biyometrik fotoğraf (Beyaz fon üzeri, daha önce herhangi bir vize işlemlerinde ve pasaportunuzda kulllanılmamış olmalıdır)
  • İtalyan makamlarınca verilen çalışma izni aslı.
  • Çalışma kontratı.
  • Uçak rezervasyon


Buradaki bütün belgeler iDATA’nın sayfasından alınan gerçek ve resmi belgelerdir.

Ara