Vize Departmanı

Vizesiz ve engelsiz bir yaşam dileği ile...

0850 241 1 847 (VİS)

İspanya Konsoloslugu

ÜCRETSİZ TELEFON DESTEĞİ İÇİN:
ONLİNE RANDEVU İÇİN TIKLAYINIZ:

Genel BilgiGerekli EvraklarBaşvuru FormuRandevu

KonsoloslukYetkili FirmaAile BirleşimiUzun Süreli Vize

ispanya-bayrak-buyukVİZE İŞLEMLERİ HAKKINDA BİLGİ VE HİZMETLERİMİZLE İLGİLİ TARAFIMIZDAN DETAYLI BİLGİ ALMAK İÇİN LÜTFEN ÜCRETSİZ TELEFON DESTEĞİ ALINIZ. 08502411847

Avrupa Birliğine üye ve Schengen ülkeleri arasında bulunan İspanya, Türk vatandaşlarının ülke sınırlarına girmek istemesi durumunda vize alma zorunluluğu sunmaktadır. İspanya Konsolosluğu kısa süreli vize almak isteyen vatandaşlar için hizmet vermemektedir. Vize başvurusunda bulunacak olan kişiler danışman firmalardan randevu almak zorundadırlar. Kısa süreli olarak değerlendirilen vize 90 günü kapsamaktadır. 90 günden daha uzun süre İspanya’da kalmak isteyen kişiler ulusal vize almak zorundadırlar.

Firmamızın Konsolosluklar ile bir bağlantısı yoktur. Firmamız vize işlemlerinizde size gerekli prosedür, randevu alımı, gerekli evrak bilgisi, online veya temaslı evrak kontrolu, gerektiğinde yetkisi olan çözüm ortakları aracılığı ile seyahat sağlık sigortası, otel ve uçak rezervasyonu ve vize sürecinin takibi noktasında ücretli olarak hizmet vermektir.

İspanya için Erasmus vizesi, D vize ya da uzun süreli konaklama vizesi almak isteyen kişilerin İstanbul İspanya Konsolosluğuna ya da Ankara İspanya Büyükelçicine gitmeleri gerekecektir. İspanya Konsolosluğu randevu sistemi aracılığıyla vize başvuruları yapılmasına izin vermektedir. Randevu almamış olan kişiler için vize başvurusu alınamayacaktır. İspanya vize başvurusu için geçerli olan pasaport ise 10 yılı aşmamış ve seyahat sonrasında geçerli 3 ay 15 gün sürenin olması gerekmektedir.

Schengen ülkeleri arasında bulunan İspanya için vize alınırken yetki verilmiş olan firmalardan başvuru yapılırken, Ankara ile Gaziantep ilinden yapılacak başvurularda Ankara İspanya Büyükelçiliğinin konsolosluk bölümüne gidilmesi gerekmektedir. Başvuru sırasında gerekli evraklar ise başvuru amacınıza göre değişkenlik göstermektedir. İspanya Konsolosluğunun ya da danışman firmaların web sitelerinde vize başvurusu için gerekli belgelerin listelerine ulaşabilmektesiniz. İstenen belgeler vize başvurusunda bulunacak olan kişinin çalışma şekline göre değişkenlik gösterecektir.

İspanya Konsolosluğunun başvuru formu 4 sayfadan oluşmaktadır. Resmi belge olarak geçen bu belgenin Türkçe doldurulması yeterli olmaktadır. Formu doldururken eksiklik olmaması önemlidir. Başvuru formunun doğru bilgiler ile doldurulması ve diğer evraklarınız arasında bulunması gerekmektedir İspanya Konsolosluğu başvuru formunu danışman firmalardan, bu firmaların web sitelerinden ya da İspanya Konsolosluğunun web sitesinden edinebilirsiniz.

Vize almak için başvuru yaptığınız İspanya Konsolosluğu başvurunuzu konsolosluğun yoğunluğuna ve evraklarınızı ne kadar sürede tamamlayabildiğinize göre değişecek sürede sonuçlandıracaktır. Herhangi bir aksilik olmadığı durumlarda yaptığınız vize başvurunuz 5 ve 7 iş gününde değerlendirilmiş olacaktır. İspanya vizesi almak için ödemekte olduğunuz ücret ise tercih ettiğiniz vize türüne göre değişkenlik gösterecektir. Bu ücretle ilgili bilgiyi İspanya Konsolosluğu telefon numarasını arayarak konsolosluk yetkililerden değil, danışmanlık firmalarının çağrı merkezini arayarak öğrenebilir ya da başvuru sırasında öğrenerek ödeyebilirsiniz.

İspanya ülkesine seyahat etmek isteyen kişilerin evrakları arasında yaptırdıkları uçak rezervasyon belgesi, kalacağınız gün sayısını kapsayacak sağlık sigortası belgesi olmak zorundadır. Bu bilgilerin eksik olması vize alamayacağınız anlamına gelmektedir. Olumsuz yanıt almamanız için gerekli tüm evrakları eksiksiz olarak yanınızda getirmeniz gerekecektir.

Not: Vize süreçleri İspanya Konsolosluğu’nun yoğunluğu ve siyasi sebeplere göre değişkendir. Sorunlarınız için 08502411847

Ara